Kuvvet, Kütle x İvme

(Mass x Acceleration) olarak tanımlanır. Ancak, kuvvet geliştirme yolumuz çeşitli şekillerde olabilir.

MASS x acceleration

mass x ACCELERATION

MASS x ACCELERATION

Bu değişkenleri kuvvet üretmek için manipüle etmenin birçok yolu vardır. Çoğunlukla, kuvveti arttırmak için denklemin kütle tarafını manipüle etmeye çalışıyoruz.

PEKİ, denklemin ivme tarafı ne kadar önemli?

Fotoğrafta gördüğünüz birinci senaryoda, 5 tekrarı ara vermeden peş peşe yaptığımızı düşünelim. Her tekrarda, yükü hızlandırma yeteneğimiz yavaşlayacaktır. Bu tekrardan tekrara güç miktarının gerçekten düşeceği anlamına gelir, çünkü bu yükü hızlandırma yeteneğiniz de azalacaktır. Yani ilk senaryoda, toplam gücünüz 11,679N olacak.

İkinci senaryoda, üretilen güçte bir fark olacak çünkü tekrarlar arası iyileşme süresi hızlanmamızı maksimize etmek için bize izin verecek. Bu çok önemlidir çünkü aynı yükte ifade edebileceğimiz toplam kuvvet birinci senaryodan daha yüksek olacaktır. İkinci senaryoda denklemin hızlanma tarafını daha yüksek derecede değiştirdiğimizden sinirsel işlevimizi optimize ediyoruz.

Yeni başlayan kişiler için ilk senaryo en iyi yol olacaktır. Yeni olduğunuz için vücudunuzun önce yorgunluğu deneyimlemesi gereklidir. Temel bir nöromüsküler verimlilik seviyesi oluşturmayı düşünüyorsanız, beş tekrarlı senaryo birde ortaya çıkacak yorgunluk size yardımcı olacaktır.

İkinci senaryo, hızlanmayı en üst düzeye çıkaracaktır. Eğer nöromüsküler verimlilik oluşturmanın temelini geçtiyseniz ikinci senaryo tavsiye edilir.

KAYNAKÇA : EXOS – Performance Specialist Course (XPS)